Al 67 West-Vlaamse jongeren besmet na kamp in Portugal - huisartsen volgen alles kort op

Na een Summer Bash-kamp in de Algarve in Portugal zijn al 67 West-Vlaamse jongeren besmet. Dat meldt West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé woensdag. De jongeren komen allemaal uit Zuid- en Midden-West-Vlaanderen. Ook heel wat groepjes jongeren die los van het kamp huisjes huurden in de regio blijken besmet.

Decaluwé roept jongeren die uit het gebied komen op om zich te laten testen en strikt de quarantainemaatregelen op te volgen. "Momenteel is de contacttracing nog volop bezig. Het is moeilijk om de jongeren die er los van het kamp waren in kaart te brengen", zegt Decaluwé. De gouverneur verwacht dat er nog besmettingen zullen bijkomen. Burgemeesters en huisartsen van de getroffen gemeenten volgen de situatie nauw op.

Het gaat vooral over jongeren rond de leeftijd van 18 jaar, die binnenkort gaan studeren. Daarom lichtte de gouverneur ook verschillende hogescholen en universiteiten in. "Zij moeten alert zijn voor wanneer deze jongeren aan hun studies beginnen."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.