Aantal ziekenhuisopnames en overlijdens stijgt

Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens ten gevolge van covid-19 stijgt. Dat blijkt donderdag uit de laatste update van Sciensano. In de ziekenhuizen werden van 6 tot 12 augustus gemiddeld 31 nieuwe covid-patiënten per dag opgenomen. Van 3 tot 9 augustus stierven ook gemiddeld 3,7 personen per dag met covid-19. Dat zijn stijgingen van respectievelijk 33 en 40 procent op weekbasis.

In de periode van 3 tot 9 augustus raakten gemiddeld 601,4 mensen per dag besmet met covid-19. Het gaat om een stijging met 13 procent ten opzichte van de voorgaande zeven dagen.

De toename in het aantal infecties is aan het afvlakken, aldus Sciensano, en de exponentiële groei lijkt gebroken. Onder het gemiddelde gaan echter belangrijke regionale verschillen schuil. In de provincies Antwerpen, Limburg en Luxemburg, zitten de curves in dalende lijn. De grootste stijgingen worden waargenomen in de provincie West-Vlaanderen (65 pct) en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (54 pct). Andere experts voorspelden dat eerder al.

Intensieve

Er lagen woensdag nog 301 coronapatiënten in het ziekenhuis, 3 procent meer dan op woensdag 5 augustus. Zesenzeventig patiënten lagen op intensieve zorg, een stijging van 25 procent ten opzichte van woensdag 5 augustus.

In totaal testten in ons land sinds het begin van de pandemie al 75.647 mensen positief op COVID-19. Zo'n 9.900 zieken bezweken aan de gevolgen van het longvirus.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.