Al 9,6 miljoen mensen hebben Duitse corona-app gedownload

Ongeveer 9,6 miljoen mensen hebben de Duitse coronavirus track-and-trace-app gedownload. Dat zei het Robert Koch Institute (RKI) voor ziektebestrijding vrijdag.

De app werd eerder deze week op vrijwillige basis beschikbaar gesteld om te downloaden. Bedoeling is het volgen van nieuwe coronavirusinfectieketens te vergemakkelijken, aangezien Duitsland de beperkingen versoepelt.

Tot nu toe bedraagt het aantal downloads ongeveer 11,5 procent van de Duitse bevolking van ongeveer 83 miljoen mensen. Sommige critici hebben betoogd dat de app alleen effectief is als de meerderheid van de mensen in het land die gebruikt.

"Elke nieuwe gebruiker maakt de app nuttiger, dus het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen", schreef de RKI op Twitter.

Landen als China en Zuid-Korea hebben eerder dit jaar al coronavirus-tracing-apps ontwikkeld en uitgebracht. Europese landen zoals Frankrijk en Noorwegen volgden in juni. Maar Intussen is Noorwegen van koers veranderd.

In tegenstelling tot sommige van de apps die in andere landen beschikbaar zijn gemaakt, gebruikt de Duitse versie geen locatiedetectie om bewegingsprofielen te maken. In plaats daarvan gebruikt het bluetooth om te detecteren welke andere app-gebruikers zich in de buurt bevinden. Gebruikersgegevens worden niet opgeslagen op centrale servers.

> Lees ook: Noorwegen stopt met tracing-app wegens privacybezorgdheden

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.