"836.000 mensen met onderliggende aandoeningen gevaccineerd tegen 23 mei"

Vlaanderen is begonnen aan de vaccinatie van mensen met onderliggende aandoeningen. Dat zijn er in totaal 836.000 en zij moeten allemaal een eerste prik hebben gekregen tegen 23 mei. Dat zei Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke in zijn wekelijkse update in het Vlaams Parlement.

De eerste Vlaamse vaccinatiecentra zijn al in de week van 19 april begonnen aan de mensen met onderliggende aandoeningen. Intussen zouden zo goed als alle centra moeten zijn gevolgd. Een derde van de populatie moet deze week gevaccineerd raken.

De 65-plussers hebben intussen zo goed als allemaal de kans gekregen om zich te laten vaccineren, wat ervoor zorgt dat 93,2 procent van hen intussen beschermd is met een eerste prik.

Wouter Beke is nog steeds geen voorstander van nieuwe voorrangsregelingen, voor bijvoorbeeld kinderverzorgers of onderwijspersoneel. Dat zou volgens hem het doel in het gedrang brengen om op 11 juli elke Vlaming een eerste inenting te hebben gegeven.

Tegen het einde van de zomer moet elke volwassen Vlaming dan twee dosissen hebben gekregen. Het is de bedoeling om in juli al te starten met de zestien- en zeventienjarigen en in het najaar met de min-zestienjarigen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.