80% volwassen Vlamingen tegen covid-19 inenten tegen eind juli nog moeilijk haalbaar

In de eerste week van augustus worden in Vlaanderen 377.466 coronavaccins toegediend. Dat is het laagste aantal in weken, wat erop wijst dat de vaccinatiecampagne stilaan de eindfase heeft bereikt.

Volgende week ligt de focus andermaal op het toedienen van tweede dosissen. Iets meer dan een kwart miljoen Vlamingen (261.047) zal zich na volgende week volledig gevaccineerd mogen noemen, nog eens 116.419 Vlamingen krijgen volgende week hun eerste coronaprik toegediend.

In het totaal kregen tot en met 28 juli net geen 5 miljoen Vlamingen (4,98 miljoen) minstens een eerste dosis van een coronavaccin. Iets minder dan 4 miljoen (3,95 miljoen) zijn volledig gevaccineerd.

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) wou tegen eind juli 80 procent van de volwassen Vlamingen volledig vaccineren. Het wordt alvast moeilijk om die doelstelling te halen. Voorlopig staat de teller namelijk op 73,38 procent volledig gevaccineerde volwassen Vlamingen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.