132 doden, 1205 op intensieve (plus 31), weer stabiele cijfers aantal opnames

De opnames stabiliseren zich verder met voor gisteren 578 en de ontslagen lagen op 377 mensen. In de ziekenhuizen liggen nu 5552 covid-19 patiënten. Het aantal doden lag op 132 de afgelopen 24 uur.

Voor Vlaanderen: 60,  Brussel 21, Wallonië 51 (1.143 totaal). Nieuwe positief geteste gevallen: Vl 865 Br 176 Wall 374 Intensieve 1205 (plus 61) 55% bezetting 1505 bedden zijn vrij.

Wel meer positief getesten zijn er in Vlaanderen, maar toch meer sterftes in Brussel/Wallonië? Hoe valt dat te verklaren? Het  is te vroeg om hieruit de conclusies te trekken want de cijfers kunnen later binnenlopen uit Wallonië bijvoorbeeld, aldus Steven Van Gucht.

Zitten we nu al aan de piek of niet en welke curve moeten we  hiervoor volgen? Het aantal gevallen lijkt te stabiliseren, zij het op een hoog niveau. Mensen die met ernstige klachten worden opgenomen, lijken ook stabiel te blijven. Maar pas als de cijfers beginnen te dalen, kunnen we zeggen dat de piek achter ons liggen.

Limburg, Henegouwen en Brussel: hoe staat het met de verzadiging? Bestaat er een risico op verzadiging elders?

Elke regio riskeert op een plafond te komen. Soms kan een tijdelijke verzadiging optreden maar door het spreidingsplan is dat behapbaar.  Door de sterkere uitbraak van de ziekte  in enkele regio's in het begin, is dit het gevolg. Vandaag is er geen indicatie dat daar nog een andere regio bijkwam.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.