103-jarige huisarts-supersponsor tegen corona krijgt ereburgerschap Rotselaar

Het gemeentebestuur van Rotselaar geeft de 103-jarige gepensioneerde huisarts Alfons Leempoels het ereburgerschap omdat hij deze maand in zijn tuin a rato van twee km per dag in totaal 42 kilometer en 195 meter stapt om geld in te zamelen voor het onderzoek naar corona.

Met zijn marathon wil hij ook een hart onder de riem steken van de onderzoekers aan de KU Leuven en het UZ Leuven. Morgen wandelt dr. Leempoels vanaf 18u45 het laatste stuk van zijn woning in de Stationsstraat naar de Wijngaardstraat.

Met het ereburgerschap wil Rotselaar haar waardering uitdrukken voor de langdurige inzet van Alfons Leempoels voor het welzijn van de inwoners van Rotselaar en voor zijn sociaal en caritatief engagement voor het dorpsleven. Ook tijdens zijn dokterscarrière toonde hij reeds een continue inzet voor de inwoners in ziekte en nood. Zo bevocht hij tijdens zijn vijftigjarige loopbaan als arts in 1957 ook reeds de Aziatische griep, een periode waarin hij lange rondes deed om patiënten te bezoeken.

Het ereburgerschap zal worden uitgereikt tijdens de gemeenteraad van 30 juni.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.