1.155 virtuele teams fietsen voor Kom op tegen Kanker

In totaal 5.322 fietsers waren vrijdag aangemeld op het online platform Keep Moving voor de virtuele editie van de '1.000 km van Kom op tegen Kanker'. De deelnemers zijn verdeeld over 1.155 teams van maximaal acht personen. Nog tot zondag hebben ze om alleen of 'samen solo' duizend kilometer te fietsen als fondsenwerving in de strijd tegen kanker. Dat is vernomen van de organisatie.

Het Hemelvaartweekend is sinds 2010 de afspraak voor de '1.000 km van Kom op tegen Kanker'. Door de coronacrisis is het vierdaagse fietsevenement dit jaar vervangen door een virtuele editie, nu wel over een hele week van 18 tot 24 mei.

Vrijdagvoormiddag stond de teller op 1.155 deelnemende teams en totaal 5.322 fietsers, aldus Marc Michilis, algemeen directeur van KotK. De organisatie had voor de start op tussen 2.500 en 3.000 teams aan het einde van de week gerekend. "Er zijn veel meer mensen aan het fietsen. De app houdt blijkbaar voor velen een extra technische stap in. Op sociale media (Facebook, Instragram) zie je dat de 1.000 km leeft en wordt beleefd. Op de Grote Markt in Mechelen, het traditionele eindpunt, zijn al honderden mensen gepasseerd alsof het een 'echte' 1.000 km is. Ook de ritten naar de namiddagsteden (Boom, Sint-Truiden, Aalter, Huizingen) worden afgelegd", aldus Michilis.

In 2019 fietsten de 1.140 deelnemende teams het recordbedrag van 5,7 miljoen euro samen.

Om het verlies aan fondsen wat op te vangen, verkoopt Kom op tegen Kanker stoffen mondmaskers van de Gentse ontwerpster Helen Blanchaert. Elk jaar krijgen bijna duizend 17- tot 35-jarigen te horen dat ze kanker hebben. Het eendenbek mondmasker met een bloemenmeisje bestaat uit drie lagen en is wasbaar op 60 graden. De maskers kosten 14,5 euro per stuk (12 euro vanaf 4 stuks). De eerste maskers worden begin juni geleverd. De opbrengst gaat naar de jongerenwerking van KotK.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.